Insect-O-Cutor rovarcsapdák

Az Insect-O-Cutor rovarcsapdák piacvezető szerepet töltenek be világszerte.

rovarcsapda-pelsis

A Pelsis group (régebben P+L Systems) által kifejlesztett rovarcsapdáknál kiemelkedő szempont a magas műszaki elvárás, a dizájn és a folyamatos fejlesztés egyaránt. Kínálatukban megtalálhatóak az elektromos nagyfeszültségű illetve a ragadólapos és a dekoratív rovarcsapdák, melyek széleskörben alkalmazhatóak.   A termékek között megtalálhatóak továbbá a szabadalmaztatott speciális SYNERGETiC rovarcsapda UV fénycsövek illetve a GLUPAC rovarcsapda ragadólapok.

 

Hol van szükség a rovarcsapdákra?

Az élelmiszer feldolgozó üzemekben, élelmiszer csomagolás, tárolás és raktározás területein és minden olyan területen, ahol az élelmiszer biztonságra vonatkozó HACCP előírások megkövetelik.

 

Hol használhatja még a rovarcsapdákat?

Kávézókban, bárokban, éttermekben, szállodákban és nem utolsó sorban otthonában.

A diszkrét és dekoratív rovarcsapdák elengedhetetlen kellékei a bároknak, kávézóknak, éttermeknek és a szállodáknak. A legvédettebb területeken is előfordulhat a repülő rovarok megjelenése. A diszkrét csapdák kialakításainak köszönhetően, a begyűjtött rovarok rejtve maradnak a vásárlók és a vendégek előtt. Az ideálisan a belső enteriőr figyelembevételével megválasztott dekoratív rovarcsapda emeli a helység színvonalát higéniai és vizuális területen egyaránt.

 

Milyen gyakran kell az UV fénycsövet cserélni a rovarcsapdákban?

Javasolt a fénycsöveket a maximális hatékonyság érdekében 12hónap elteltével cserélni. A folyamatos használat melett az UV fénycső veszt a csalogató képességéből még akor is, ha szabad szemmel nem látható, és ránézésre ugyanúgy világít kék vagy zöld színnel.

A fénycsövek hasznos élettertalma megközelítőleg 8000 üzemóra. A csapdákban a fénycsövek cseréjét javasolt a rovarszezon előtt elvégezni, hogy a kritikus időpontban a lehető leghatékonyabb legyen a rovarcsapdák csalogató képessége.

UV fénycső

 

Mi az a SYNERGETIC® UV fénycső?
Könnyen felismerhetőek azok a rovarcsapdák amikben ragyogó zöld fényű Synergetic® fénycsövek dolgoznak. A hagyományos kék vagy lila egy hullámhosszon (368nm) üzemelő fénycsövek helyett, a speciális synergetic zöld fénycső, két hullámhosszon (368nm és 540nm) üzemel. A szélesebb hullámhossz tartomány, szélesebb spektrumban csalogatja a repülő rovarokat. A synergetic UV fénycsővel szerelt rovarcsapdák 30%-kal több rovart gyűjtenek be, ugyanazon teljesítményű hagyományos fénycsövekkel szerelt készülékekkel szemben.

synergetic UV fénycső



PHILIPS UV fénycső

Philips Lighting világszerte az egyik vezető gyártó a megvilágítás területén, beleértve a professzionális felhasználást. A Philips UV fénycsövek
kiemelkedő teljesítményük melett, innovatív és energiahatékony megoldásokat kínálnak a felhasználóknak.

A Philips fénycsövek vásárolhatóak többféle méretben és szilánkbiztos változatban is.
Új, alacsony fogyasztású, ugyanakkor nagyobb hatékonyságú T8-as 18Watt-os és 36Watt-os fénycsövek a régi 20 illetve 40Watt-os fénycsövek helyett.

UV fénycső

 

PLUS+LAMP UV fénycső

A PluLamp kíváló ár érték arányú UV fénycső család általános és nagyüzemi felhasználásra. A fénycsövek 368nm hullámhosszon üzemelnek. Termékkínálatukban megtalálhatóak a hagyományos fénycsövek mellett a szilánkbiztos változatok is. Vizsgálatokkal igazolt, hogy a PlusLamp UV fénycső 368nm -es tartományban kevésbé veszt fényerejéből, mint más vezető márkák.

 

Szilánkbiztos (FEP bevonatú) fénycső

Javasolt a kiemelten érzékeny területeken a rovarcsapdákban szilánkbiztos UV fénycsövet használni. Élelmiszer feldolgozásnál, élelmiszer csomagolásnál és számos olyan területen, ahol az előírás megköveteli. Egy különleges (Fluorinated Polymer) anyaggal bevonják a fénycső felületét ami továbbiakban ellenáll a külső és belső behatásoknak. Még a szélsőséges esetekben összetört fénycső is biztonságosan a bevonaton belül marad, ezzel nem szennyezi el a környezetét. A FEP bevonat a fény 97%-át átengedi és ellenáll az UV fénynek, nem színeződik el.

 

szilankbiztos fénycső

 

 

GLUPAC rovarcsapda ragadólap

A Glupac feromonnal impregnált ragadólapokat úgy tervezték,

hogy tökéletesen illeszkedjenek az Insect-O-Cutor rovarcsapdákba.

A Glupac ragadólapokkal szerelt rovarcsapdák ezzel magas szintű teljesítményt nyújtanak felhasználójának. A csapdák kialakításánál fontos szempont az elhasználódott lapok gyors és egyszerű cseréje.

ragadólap csere

A Glupac feromonnal impregnált ragadólapok UV stabil ragacsos bevonata, rugalmas marad a hordozó felületen akár szélsőséges körülmények között is több héten keresztül. A ragacsos bevonat a csapda kialakításának és felhasználási követelményeinek megfelelően, lehet papír vagy műanyag felületre felhordva.


rovarcsapda ragadólap

kandh